Кавилін: Позитивні зміни від податкової реформи відчує кожен запорізький платник

Кавилін: Позитивні зміни від податкової реформи відчує кожен запорізький платник
Істотне скорочення кількості податків, зменшення податкових перевірок, зниження ставок з ряду податків, електронне адміністрування ПДВ та децентралізація бюджетних ресурсів – це лише деякі аспекти майбутніх перетворень податкової системи. ЇЇ основне завдання – за рахунок комплексних змін принести очікуваний результат для економіки та платників податків. На цьому наголосив під час прес-конференції начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін, присвяченої підсумкам роботи ГУ ДФС за 9 місяців поточного року в умовах реформування.
– Відомо, що нинішня ситуація в податковій сфері вимагає кардинальних змін. Реформа податкової системи направлена на реалізацію Програми Кабінету Міністрів України "Відновлення України". Серед її основних векторів – скорочення кількості податків – замість 22-х залишаться тільки 9. Як результат – менше звітності для бізнесу і простота в їх адмініструванні для держави. Передбачено спрощення розрахунку податку на прибуток – на основі фінансової звітності підприємств. Також з наступного року буде впроваджено електронне адміністрування ПДВ, знижені ставки з єдиного соціального внеску, але для працедавців передбачена підвищена відповідальність, на 50% будуть меншими ставки єдиного податку. Крім того, податкова реформа передбачає зміцнення фінансової самостійності місцевих бюджетів. Завдяки змінам, за місцевими бюджетами будуть закріплені стабільні джерела доходів і розширена прибуткова база. Всі ми розуміємо, що від того, як фінансуються бюджети територій, залежить благополуччя кожного регіону. Тому важливо мати резерви наповнення місцевої казни, – підкреслив Олексій Кавилін.
Він відзначив, що одним з них є контроль за дотриманням трудового законодавства в частині виплати заробітної плати. Недопущення фактів виплат зарплат в "конвертах", легалізація найманої праці, погашення працедавцями боргів по зарплаті – ці питання стоять найгостріше.
Наприклад, у результаті проведеної роботи спільно з органами виконавчої влади, прокуратури, Пенсійного фонду і органами місцевого самоврядування 735 підприємств погасили зарплатну заборгованість на суму майже 51 мільйон гривень.
Це дозволило місцевим бюджетам додатково отримати 5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб і понад 22 мільйони гривень єдиного соціального внеску.
– Сьогодні зусилля всіх сторін – і бізнесу і влади направлені на те, як стимулювати працювати чесно і згідно із законом. І цей фундамент закладається саме зараз, під час реформування податкової системи країни, – наголосив Олексій Кавилін.

Генпрокурор: Нардепам загрожує кримінальная відповідальність за несплату податків 15.02.2017
Генпрокурор: Нардепам загрожує кримінальная
Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що найближчим часом внесе до Верховної Ради подання на притягнення
Люди Клименко спряталась в Запорожье от люстрации 01.03.2016
Люди Клименко спряталась в Запорожье от люстрации
Во времена режима Януковича, Государственная Налоговая служба руководимая Клименко создала сеть ГП (налоговых площадок
Запоріжці забезпечені скрапленим газом за соціально прийнятною ціною, - ЗОДА 09.10.2014
Запоріжці забезпечені скрапленим газом за соціально
За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації, ситуація щодо
Запорізька область отримає інвестиційний паспорт: розвиток потребує ресурсів 20.09.2016
Запорізька область отримає інвестиційний паспорт:
У Запорізькій області до найбільш пріоритетних секторів економіки для інвестування належать енергетика, агропромисловий

Нет комментариев.