СБУ оприлюднила записи переговорів помічників нардепів із російськими кураторами


Глава Служби безпеки України Василь Грицак під час спільного брифінгу з генпрокурором Юрієм Луценко у вівторок, 21 лютого, повідомив про дії групи осіб, спрямованих на дестабілізацію й розхитування ситуації в країні.

Деякі з учасників цих заходів є помічниками народних депутатів та лідерами громадських організацій, які підтримують контакти з російськими спецслужбами.

СБУ оприлюднила записи телефонних розмов ряду українських громадян з російськими кураторами, під час яких обговорювалися питання фінансування спецслужбами РФ штучних ініціатив федералізації України – просування ідей створення так званих вільних економічних зон, виборності голів облдержадміністрацій, відновлення економічних зв'язків з Росією та надання особливого статусу російській мові. Гроші російських кураторів освоювалися шляхом проведення форумів, круглих столів, конгресів з прийняттям підсумкових рішень і звернень до Верховної Ради та президента України.

Зокрема, керівник СБУ продемонстрував переговори Ганни Ярової та Юрія Житомирського, який є помічником трьох депутатів – Геннадія Кривошиї ("Народний фронт"), Дениса Силантьєва (Радикальна партія) і Тетяни Бахтєєвої ("Опозиційний блок").

У Запорізькій області, якій присвячена значна частина запісів, організаторами злочинної діяльності виступили колишній помічник екс-міністра освіти і науки України Д. Табачника Антон Кузьменко та екс-головний редактор Запорізького відділення інформагентства «Новий регіон» Павло Золотарьов, відомий користувачам соцмереж як Павло Мясоєдов.

Зокрема, в оприлюдненному СБУ записі телефонної розмови з російським посередником П. Золотарьов погоджує бюджети заходів, що спрямовані на популяризацію автономістських рухів. На тому ж записі вын спілкується ще з одним посередником, та домовляється, судячи з усього, про організацію низки публікацій у Житомирьских ЗМІ та виступи політиків. На третьому фрагементі розмови Золотарьов спілкується ще з одним посередником щодо передачі грошей до Москви.

"Ми нікого не звинувачуємо, але сподіваємося, що громадяни здатні проаналізувати ситуацію і зрозуміти звідки, ким і через кого генеруються подібні ідеї", – зазначив В. Грицак.

Ю. Луценко, у свою чергу, закликав фігурантів записів звернутися до правоохоронних органів, і добровільно співпрацювати зі слідством.

Теги: Видео
СБУ перехопила розмову представника "ДНР" та спецслужб РФ про розхитування ситуації в Києві 21.02.2017
СБУ перехопила розмову представника "ДНР" та
Службою безпеки України було перехоплено телефонну розмову представника "ДНР" щодо залучення російських спецслужб до
Генпрокурор: Нардепам загрожує кримінальная відповідальність за несплату податків 15.02.2017
Генпрокурор: Нардепам загрожує кримінальная
Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що найближчим часом внесе до Верховної Ради подання на притягнення
В Запорожье состоятся сборы Украинской военной организации, - Семен Семенченко 11.10.2014
В Запорожье состоятся сборы Украинской военной
Новости Запорожья. Сегодня, 11 октября, в областном центре состоятся сборы Украинской военной организации. Об этом
Порошенко экстренно созывает заседание СНБОУ: российские войска вошли в Украину 28.08.2014
Порошенко экстренно созывает заседание СНБОУ:
Президент України Петро Порошенко у зв’язку з різким загостренням ситуації в Донецькій області скасував робочий візит

Нет комментариев.