Депутаты запорожского горсовета обратились к Президенту Украины и Генпрокурору

Депутаты запорожского горсовета обратились к Президенту Украины и Генпрокурору
Запорожские депутаты возмущены действиями Олега Ляшко.
Политики написали официальное заявление Президенту Украины, Верховной Раде Украины, главе Регламентного комитета Верховной Рады Украины и Генеральному прокурору Украины.
Текст обращения прилагается без изменений
«Сегодня на Запорожской сессии городского совета было принято обращение депутатов городского совета к Президенту Украины, Верховной Раде Украины, главе Регламентного комитета Верховной Рады Украины и Генеральному прокурору Украины. Депутаты выразили свое возмущение действиями Народных депутатов Украины Олега Ляшко, Игоря Мусийчука, которые сорвали заседание 52й сессии Запорожского городского совета и силой пытались заставить городского голову и секретаря городского совета написать заявление об отставке. Возникший конфликт депутаты расценили как попытку силового захвата городской власти. Они отметили, что согласно законодательству, избирать или менять власть в городе может только городская громада.
Депутаты горсовета также предостерегают перечисленные инстанции о том, что смещение официальной власти в Запорожье может привести к развитию того же сценария, что и в городах на востоке Украины.
Текст обращения приводится ниже
Звернення депутатів Запорізької міської ради
До Президента України, Верховної Ради України, голови Регламентного Комітету Верховної Ради та Генерального прокурора України
Ми, депутати Запорізької міської Ради висловлюємо своє обурення діями Народних депутатів України Олега Ляшка, Ігоря Мусійчука та обласного прокурора Запорізької області Олександра Шацького, які скоїли факти силового впливу на міського голову Запоріжжя Олександра Сіна, секретаря Запорізької міської ради Романа Тарана та депутатів Запорізької міської ради. Ми розцінюємо дії цих Народних депутатів України та прокурора Запорізької області як спробу силоміць захопити владу у місці Запоріжжі.
Своїми діями присутні Народні депутати України від Радикальної партії Ляшка не тільки намагалися залишити обласний центр без офіційної влади, але й зірвали роботу 52-ої сесії Запорізької міської ради, на якій планувалося розглянути ряд важливих для життєдіяльності міста питань, серед яких – виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери та комунальних підприємств міста.
Ми вважаємо, що такі дії дестабілізують ситуацію у місці, яке є центром області, прикордонної до зони АТО. Ми, депутати Запорізької міської ради, проти того, щоб у нашому місці відбувалися подібні спроби силового захоплення влади, що, на нашу думку, може призвести до припинення української офіційної влади як такої.
Просимо Президента України, Верховну Раду України, голову Регламентного Комітету Верховної Ради та Генерального прокурора України надати свою оцінку діям Народних депутатів України Олега Ляшка, Ігоря Мусійчука та прокурора Запорізької області Олександра Шацького, які своїми діями на засіданні 52-ої сесії Запорізької міської ради порушили норми діючої Конституції України. Наприклад, Олександр Шацький порушив 62 статтю Конституції України, у якій сказано: «Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду». Але у своїх виступах прокурор Запорізької області Олександр Шацький неодноразово допускав бездоказові звинувачення на адресу Запорізького міського голови Олександра Сіна. Крім того, під час одного зі своїх виступів Олександр Шацький допустив зневажливе висловлення щодо національності Запорізького міського голови, що також є порушенням Конституції України, яка не допускає розпалення національної ворожнечі та надає рівні права усім громадянам, не залежно від їх етнічного походження. Просимо Генеральну прокуратуру України припинити діяльність Олександра Шацького на посаді прокурора Запорізької області за неодноразове порушення норм чинного законодавства.
Ми, депутати Запорізької міської ради, просимо Президента України, Верховну Раду України, Регламентний Комітет Верховної Ради та Генерального прокурора України дати свою оцінку діям вищезазначених осіб та не допустити штучного створення конфлікту у нашому місці заїжджими Народними депутатами України, що залишить обласний центр без офіційної влади та зробить можливим розвиток того ж сценарію, який відбувся у східних регіонах нашої країни.
Згідно з законодавством України ми вважаємо міську громаду єдиною силою, уповноваженою обирати та змінювати міську владу у місті Запоріжжя, і якщо для цього буде потрібно провести позачергові вибори, ми готові йти цим шляхом».

Запорожские депутаты пожаловались  Президенту на Ляшко и Шацкого (Документы) 11.12.2014
Запорожские депутаты пожаловались Президенту на Ляшко
Новости Запорожья. В среду, 10 декабря, на 53-й внеочередной сессии Запорожского городского совета было принято
Мэр Запорожья сделал заявление по поводу событий во время сессии горсовета (Видео) 10.12.2014
Мэр Запорожья сделал заявление по поводу событий во
Новости Запорожья. По окончании внеочередной сессии Запорожского городского совета мэр Александр Син сделал заявление
В Раде зарегистрировано постановление о  выборах горсовета и мэра Запорожья 12.12.2014
В Раде зарегистрировано постановление о выборах
Новости Запорожья. В четверг, 11 декабря, в Верховной Раде зарегистрировали «Проект постановления о назначении
Запорожские предприятия встали на защиту горсовета и  пишут письма Порошенко 12.12.2014
Запорожские предприятия встали на защиту горсовета и
Новости Запорожья. Городской совет сообщает, что предприятия, лечебные учреждения и предприниматели города направляют

Нет комментариев.